Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)

Type:

Woningen

Opgeleverd op:

09-jun-2011

Architect:

Stefanova Architecten BV BNA

Aannemer:

J.M. Deurwaarder
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)
Amsterdam Borneohof (NL) - Mix Nijl HV WF/Brons VB WF en Grijs zz VB WF/Brons VB WF (2011)

Over dit project

In de punt en op de bovenverdiepingen zijn 67 appartementen en maisonnettes gesitueerd. Daarnaast is er op de begane grond een regionale afdeling van de OBA (openbare bibliotheek Amsterdam), een sportschool, een grand café en een bloemist. Onder de grond is een tweelaagse volautomatische parkeergarage voor 169 auto's.

Het gebouw presenteert zich op twee manieren naar zijn omgeving. De drie gevels die het stratenpatroon volgen zijn een moderne uitwerking van de overliggende gebouwen, welke ontworpen zijn door architect Adriaan Willem Weissman. De voorgevel aan het Javaplein is losgetrokken van het stratenpatroon om het plein te vormen. Deze gevel is afwijkend en moderner in zijn verschijningsvorm. Een toren markeert het plein voor de omgeving. De arcade laat gebouw en plein in elkaar overvloeien. Er zijn vier poorten die door middel van een trap toegang geven tot een binnengebied op de eerste verdieping. Dit binnengebied bestaat uit 3 hoven, geïnspireerd op Berlijnse hoven.

De Borneohof is in 2011 genomineerd voor de Zuiderkerkprijs en in 2012 voor de Gouden AAP (Amsterdamse Architectuur Prijs) en de Amsterdamse Nieuwbouwprijs. De Amsterdamse Nieuwbouwprijs is toegekend aan het gebouw.

Project ontwikkelaar: De Alliantie

Bron: Wikipedia

Heeft u vragen?

Neem gerust contact met ons op! We helpen u graag verder.
Contact opnemen

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.